آیا از اینکه نمیتوانید با هدفون بزرگ و دوست داشتنی خود مکالمه کنید و برای هر بار پاسخ دادن به تلفن باید آن را از گوشتان بردارید خسته شدهاید؟ یا فکر اینکه چه کسی شبها سیمهای هندزفریتان را بهم گره میزند از سرتان بیرون نمیرود؟ همهی ما یک بار در زندگیمان با این مشکلات دست و پنجه نرم کردهایم و قطعا خود شما هم بارها سعی کردهاید این مشکلات را به شکلهای گوناگونی حل کنید. خب تعجب نمیکنیم اگر بگویید که راهکارهایتان موفق نبودهاند! خوشبختانه علم در حال پیشرفت است و تقریبا هر گجت سیمی موجود در بازار یک ما به ازای بیسیم یا بلوتوثی دارد. اما هدفون بلوتوثی معجزهی قرن است! این هدستها نه تنها بدون سیم کار میکنند بلکه یک میکروفون بسیار کارآمد دارند که به شما اجازه میدهد بدون برداشتن هدفون بلوتوثی به تماسهای خود پاسخ دهید. به همین سادگی زندگی زیبا میشود! اما پیش از اینکه همهی انرژیتان را برای شادمانی از شنیدن این خبر هدر دهید، بیایید ببینیم این هدفون بلوتوثی دقیقا چه هست و چگونه میتوانیم بهترین آن را از آن خود کنیم؟
کاربرد هدست بلوتوث
همانطور که گفتیم، این هدستها با هدف اتصال به تلفن همراه و برقراری تماس صوتی طراحی شدهاند. درواقع هدست بلوتوث جایگزینی برای هندزفریهای سیمداری است که همیشه از گره خوردن سیمهای آن شاکی هستیم. اما کاربرد هدست بلوتوث به همین جا ختم نمیشود. شما میتوانید هدستهای بلوتوثی را به عنوان ابزاری برای گوش دادن به موسیقی و حتی برقراری ارتباط با همتیمیهای بازی آنلاین خود مورد استفاده قرار دهید و از مزایای این گجت کاربردی بهرهمند شوید. مصرف انرژی پایینتر، قابلیت بهروز رسانی و عدم تداخل با امواج دیگر باعث شده است که هدست بلوتوث به یکی از محبوبترین ابزارها برای کارهای روزمرهای همچون مکالمه، بازی و گوش دادن به موسیقی تبدیل شود.
انواع هدست های بلوتوثی از نظر نوع گوشی
هدست بلوتوث معمولا بر اساس برخی ویژگیهای ظاهری به انواع گوناگونی دستهبندی میشود، یکی از این ویژگیهای ظاهری، شکل گوشی و نوع قرارگیری هر مدل بر روی گوش مصرف کننده است. هدستهای بلوتوث از نظر نوع گوشی دارای سه دستهی کلی هستند:
- توگوشی (In-ear): این هدستها گوشیهایی همچون گوشی هندزفری دارند. اسپیکرهای کوچکی که درون گوش قرار میگیرند و به شدت سبک هستند. هدست بلوتوثهای توگوشی بهطور اختصاصی برای مکالمه تلفنی طراحی شدهاند و به صاحب خود اجازه میدهند بدون احساس سنگینی یا درگیر شدن با سیمهای هندزفری به تماسهای خود پاسخ دهد.
- روگوشی (On-ear): هدست بلوتوث روگوشی شباهت بسیاری زیادی به هدفونهای معمولی دارد. گوشی این هدستها روی گوش فرد مصرفکننده قرار میگیرند و اغلب دارای یک میکروفون خلبانی سرخود یا توکار هستند که آنها را برای گوش دادن به موسیقی و چت کردن مناسب میسازد. معمولا کیفیت باندهای این گوشیها از مدل توگوشی بالاتر است.
- دور گوشی (Over-ear): این مدل از گوشیهای هدست بلوتوثی شبیه به گوشیهای رو گوشی طراحی شدهاند، با این تفاوت که بهطور کامل دور تا دور گوش فرد را پوشش میدهند و به همین طریق تمامی صداهای مزاحم اطراف را حذف و فرد را بر صدای خارج شده از باندها متمرکز میسازند. بیشتر هدستهای گیمینگ در این دسته قرار میگیرند و اغلب قیمتی بالاتر از سایر مدلهای هدست دارند.
انواع هدست های بلوتوث از نظر نوع قرار گیری میکروفون
میکروفونها در مدلهای مختلف هدست بلوتوث به دو صورت میکروفونهای خلبانی و میکروفونهای توکار تعبیه شدهاند. هریک از این انواع میکروفون کیفیت و ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. میکروفونهای خلبانی که معمولا از یک طرف به یکی از گوشیها متصل هستند و از سوی دیگر نزدیک به دهان فرد قرار میگیرند، اغلب کیفیتی بسیار بالاتر از مدل توکار دارند. در برخی از مدل های هدست، میکروفونهای خلبانی قابل جدا شدن هستند و میتوان در هر لحظه آن را از کل هدست جدا کرد. این میکروفونها بهصورت ساده و دارای بوم عرضه میشوند که این ویژگی با توجه به قیمت هدست بلوتوث متغیر است.
انواع هدست های بلوتوث از نظر قرارگیری روی سر
نحوهی قرارگیری هدست بلوتوث روی سر نیز یکی دیگر از ویژگیهای ظاهری و کاربردی این گجت است که در دستهبندی آن تاثیرگذار است. اغلب هدستهای بلوتوثی به شکلهای زیر روی سر قرار میگیرند:
- هدست تلی: هدفون بلوتوثی تل مانند که مثل تل روی سر فرد قرار میگیرد یکی از متداولترین شکلهای هدست است که قطعا با شکل و نحوهی پوشیدن آن آشنایی دارید. طراحی تل مانند این هدفون بلوتوثی باعث میشود که آنها راحتتر روی سر قرار بگیرند و مدام از سر جدا نشوند.
- هدست بند عینکی: این هدستها همچون بند عینک از پشت گردن به روی گوشها فیکس میشوند و اغلب طراحی بسیار ظریفی دارند. همین موضوع فشار موجود روی سر و گوشها را کاهش میدهد و استفاده از هدست را سادهتر میکند.
- هدست آزاد: هدست بلوتوث آزاد درواقع همان هدستهای توگوشی هستند که بدون آویزان شدن از سر یا گردنتان درون گوش ثابت میشوند.
تفاوت هدست با هدفون بلوتوثی
اگر به خاطر داشته باشید، در هنگام معرفی هدست اشاره کردیم که هدستها نسخهی به روزشدهی هدفونها هستند. هدفون یک گجت بسیار جذاب برای گوش دادن به موسیقی است. این گجت با دو گوشی گرد بزرگ که اغلب به صورت پشت بسته یا پشت باز تولید میشود، همچون تل روی سرتان قرار میگیرد و کیفیت صدای فوقالعادهای را برایتان به ارمغان میآورد. اما به دلیل نبود میکروفون، امکان برقراری مکالمه را برایتان فراهم نمیکند. برخی از هدستها و هدفونها از نظر ظاهری کاملا شبیه به یکدیگر هستند و تنها تفاوت فاحش آنها وجود یک میکروفون برای انتقال صدا بر روی هدستها است.
تفاوت هدست با هندزفری
اصطلاح هندزفری به تمامی گجتهایی اطلاق میشود که برای کار نیازی به استفاده از دست ندارند و میتوانند فعالیت خود را به کمک فرمان صوتی یا هر روش دیگری به جز فشردن دکمه با انگشتان انجام دهند. این ابزارها به منظور آزادی هرچه بیشتر فرد مصرفکننده طراحی شدهاند تا او بتواند بدون دخالت دست در حین کار به مکالمه یا گوش دادن به موسیقی بپردازد، اما گوشیهای هندزفری ابزارهایی بسیار آشنا برای تمامی ما هستند. بی شک شما هم آنها را در جعبهی تلفن همراه جدید خود دیدهاید. این هندزفریها اغلب کوچک و دارای گوشیهای توی گوشی هستند که سنگینی چندانی روی گوش و گردنتان ایجاد نمیکنند. این گجتها بهصورت بیسیم و با سیم در بازار موجود هستند و اغلب قیمتی پایینتر از هدستها دارند.
هدست بلوتوثی نیز جزو گجتهای هندزفری به حساب میآید و برخی از انواع آن دارای گوشیهای توگوشی هستند با این تفاوت که هندزفریهای مورد استفاده برای تماس تلفنی از کیفیت پایینتری برخوردارند.
تفاوت هدفون بلوتوثی با ایرفون
ایرفونها نیز یکی دیگر از پخشکنندههای صدای توی گوشی هستند که وزن و حجم هدستها را ندارند. آنها نسبت به هدستها و هدفونها هوای کمتری را به حرکت در میآورند، چرا که نحوهی قرار گیری آنها درون کانال گوش باعث میشود برای رساندن صدا به گوش به ایجاد ارتعاش کمتری در مولکولهای هوا نیاز داشته باشند. اغلب ایرفونها ارتباط مستقیمتری با منبع صدا دارند. این گجتها انتخاب بهتری برای ورزشکاران و افرادی هستند که میخواهند در حین حرکت و فعالیت به موسیقی گوش دهند. با اینکه این گجتها سبکتر از هدستها هستند، اما بسیاری از افراد در هنگام استفاده از آنها احساس ناراحتی میکنند و هدستها را گزینههای راحتتری میدانند.
راهنمای خرید هدفون بلوتوثی
خب همانطور که میبینید هدست بلوتوث دارای انواع بسیار متفاوتی است و این تنوع میتواند موجب گیج شدن ما در هنگام خرید شود. اما اصلا جای نگرانی نیست، چرا که با راهنمای خرید ما میتوانید بهترین و مناسبترین هدست بلوتوثی موجود در بازار را برای خود تهیه کنید. پس به دقت نکات زیر را به خاطر بسپارید:
-
نوع استفاده
نحوهی استفادهی شما تاثیر به سزایی در انتخاب هدست بلوتوثتان دارد. برای مثال اگر در فضاهای شلوغ کاری از هدست استفاده میکنید، باید هدستی استفاده کنید که قابلیت حذف صداهای مزاحم و کاهش باد را داشته باشد. اگر اهل پیادهروی و تحرک هستید باید هدستهای توگوشی را برای خود انتخاب کنید که سبکتر و کوچکتر هستند و بهتر درون گوشتان ثابت میشوند. اگر بیش از حد هدفون خود را از گوشتان برمیدارید، مدلهای بند عینکی انتخابهای بهتری برای شما هستند. پس حتما قبل از اقدام به خرید، سبک استفادهی خود را بهخوبی مشخص کنید.
-
زمان کارکرد باتری در هر شارژ
قطعا هدستهای بلوتوثی برای کار کردن به شارژ نیاز دارند. بنابراین زمان کارکرد باتری یکی از فاکتورهای بسیار مهم در حین خرید هدفون بلوتوثی است. به خاطر داشته باشید که هرچه هدست بزرگتری انتخاب کنید، باتری پرقدرتتری نصیبتان میشود. هدستهای کوچکتر با وجود راحتی بیشتر باتریهای چندان قدرتمندی ندارند. بهطور معمول باتری یک هدست بلوتوث متوسط، بین ۴ تا ۵ ساعت شارژ نگه میدارد و این میزان در حالت استند بای بین یک تا دو هفته است. هرچه کیفیت هدست بالاتر باشد زمان نگهداری شارژ آن بیشتر خواهد بود.
-
نوع و کیفیت صدا
کیفیت و نوع خروجی صدا نیز از فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب هدست بلوتوث است. برخی هدستها صرفا برای مکالمه طراحی شدهاند و باعث میشود تنها یک گوشی داشته باشند که در اصطلاح هدست مونو خوانده میشوند. این هدستها برای گوش دادن به موسیقی گزینههای مناسبی نیستند و گزینههای دو بانده یا استریو انتخابهای بهتری خواهند بود. از سوی دیگر برخی هدستها با کیفیت صدای HD تولید میشوند که کیفیتی به مراتب بالاتر از دو مورد قبلی دارد. پس کیفیت صدا یکی از گزینههایی است که نباید به راحتی از آن عبور کنید.
-
قابلیت اتصال همزمان
این مورد یکی از آپشنهای خاص هدست بلوتوثی است که نبود آن آسیبی به انتخاب نهایی شما وارد نخواهد کرد اما درعین حال داشتن چنین ویژگی جذابی میتواند بسیار کارآمد باشد. هدستهای بلوتوثی با قابلیت اتصال همزمان، به شما اجازه میدهند که بهطور همزمان به دستگاههای مختلف متصل شوید و از فواید آن استفاده کنید.
-
راحتی
اهمیت راحتی هدست نیز بر هیچ یک از ما پوشیده نیست. قطعا هیچ کدام از ما دوست نداریم که در حین گوش دادن به موسقی مورد علاقهمان عذاب بکشیم یا از سنگینی هدست روی سرمان گردن درد بگیریم. پس راحت بودن هدست یکی از نکات پراهمیت در خرید آن است.
-
برد بلوتوث
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که عادت دارند بدون گوشی خود در خانه یا محل کارشان در حرکت باشند، برد بلوتوث هدست نقش پررنگی برایتان ایفا خواهد کرد. خوشبختانه بیشتر انواع هدست بلوتوث داری بلوتوث نسخهی ۵ هستند که به شما اجازه میدهند حدود ۱۰ متر از گوشی خود فاصله بگیرید. برخی از نسخههای پایینتر بلوتوث، تا فاصلهی کمتری پوشش ایجاد میکنند.
-
امپدانس
امپدانس یا مقاومت هدست بلوتوث یکی دیگر از مواردی است که حتما باید در حین خرید به آن توجه کنید. معمولا هدستها در دو دستهی مقاومت پایین و مقاومت بالا قرار می گیرند. هدستهایی که دارای مقاومت پایین هستند (زیر ۲۵ اهم) معمولا انرژی بسیار کمتری برای پخش صدا مصرف میکنند و برای اتصال به دستگاههای پخش ضعیفی همچون MP3 پلیر و گوشی موبایل مناسب هستند. هدستهایی با امپدانس بالای ۲۵ اهم اغلب برای پخش صدا انرژی بیشتری مصرف میکنند و برای پخشکنندههای قویتر و حرفهایتر مناسب هستند. به خاطر داشته باشید که اگر دستگاه پخشکنندهی قدرتمندی دارید، هدستهای زیر ۲۵ اهم را انتخاب نکنید. چرا که ممکن است کیفیت پخش خود را از دست بدهد.
-
قیمت هدست بلوتوثی
این محصول در طیف قیمتی بسیار متنوعی به بازار عرضه میشود و تقریبا هر کسی میتواند با هر بودجهای یک هدست بلوتوثی قابل قبول خریداری کند. اما باید به خاطر داشته باشید که هدستهای گرانتر کیفیت بالاتر و طراحی بهتری به شما ارائه میکنند و میتوانند مدتهای مدیدی برایتان کار کنند. با این حال هدستهای ارزانتر نیز کارآمد و قابل قبول هستند و میتوانند نیازهای شما به یک هدست خوب را برطرف کنند.